O nama

Iza ovog sajta stoji tim ljudi, zajedno sa autorom, čiji je cilj prijenos znanja i načina pomoću kojih svatko od nas može da transformira svoj život u ono što on želi da bude; krene sa praktičnim praksama ka Realizaciji Istine; upozna se sa različitim strukturama cjelovitog učenja ili načina samo-upoznavanja ali i načina kako da to primijenimo u svakodnevnom okruženju i životu. 

Cilj nije samo Realizacija Istine, ako smijem reći “samo”, već i promjena kvalitete života, promjena onog što smatramo sobom i izražavamo kao sebe. Cilj nije da se zatvorimo u sobu i meditiramo ili radimo praksu nekoliko sati dnevno bez da živimo život u skladu sa tim. Ovaj način ili ovi načini upravo teže i Realizaciji i Transformaciji na Integralan način, tj. sveobuhvatan i cjelovit način, način koji obuhvaća sve aspekte ljudskog života. Sam autor, kao i tim koji stoji iza ovog sajta, ne podržavaju samo jednu stranu Istine. Onu koja negira sve aspekte manifestacije kao nepostojeće i time bezvrijedne, već podržavaju i transformaciju cjelokupnog života, cjelokupne individualne manifestacije kao izražaja Istine jer Istina nema samo jedan kraj te ona sama ne negira svoju manifestaciju. Da je to istinito tada manifestacije ne bi ni bilo. 

Jasno, reći da je sve san, iluzija, pojavno te negirati to kao Stvarno je NAČIN dolaska do Istine, jedan od načina, ali ne i Istina. Danas svjedočimo mnoštvu duhovnih i religioznih zabluda, načinima koji su proglašeni istinom, sukobima i borbama među onima koji su “spoznali istinu” i upravo to je sve suprotno onom što govore da je Istina ista za sve. Jeste, ali načini dolaska do nje nisu. Svaki način strogo je ograničen čovjekom ili grupacijom koja na određeni način, u skladu sa njihovim tendencijama i sposobnostima, traži Istinu. Ali to govori o nama, ljudima, ne o Istini. Također, postali smo robovi naziva, imenovanja, formi i kroz te forme ograničili smo Istinu da odgovara našoj sposobnosti poimanja iste. Ali Istina ne može biti ograničena našom sposobnošću jer ona nije “napravljena” po našoj mjeri već mi po njenoj. Ispada da Istina odgovara načinu na koji je netko percipira, ali svaka percepcija je ograničena samim onim koji percipira time to nije Istina. Uvjerenja smo pretvorili u Istinu, a da Istinu, autentično, nismo ni dotakli. Nitko ne može reći šta je Istina, jer da se može izreći ne bi bila Istina. Svatko njoj može da teži i da je sam za sebe spozna, realizira te da je izrazi na sebi svojstven način, način koji će odgovarati Istini jer će sama Istina da se izrazi putem tog alata koji je čovjek i njegovo znanje, sposobnosti, moći, te njegova kreativnost. Ali Istina nije ograničena čovjekom, niti njegovim sposobnostima, znanjima, moćima ili kreativnošću. I, koliko vidim, to svi zaboravljaju. Zaboravljamo koliko je ograničen alat s kojim pristupamo Istini, koliko je on ograničen u izražaju Istine ali i njenoj spoznaji. 

Sam autor i urednici sajta, dugi niz godina istražuju načine realizacije Istine, ali i transformacije, načine kako da se čovjek oslobodi svojih štetnih uvjerenja, koncepata, zatvora u kojem se nalazi i oslobodi svoj potencijal te živi ono što je spoznao, realizirao kao Istinu. 

Ne deklariramo se kao pripadnici niti jedne škole, načina, strukture, učenja, ali koristimo sve dostupne alate, a time i učenja koja teže Buđenju čovjeka i njegovom osobnom Probuđenju. Cilj nam nije da stvorimo kopije učenja i škola već da omogućimo, kako sebi tako i drugima, autentično znanje i spoznaju koja se može izraziti učenjem ili školom ali koja striktno nije zatvorena u zatvor učenja i škole jer niti jedno učenje, niti jedna škola, nemaju Istinu jer nju ne može da posjeduje nitko. Učenja i škole mogu da usmjeravaju ka Istini ali ne i da je posjeduju ili da skrivaju i manipuliraju samom Istinom. Naš cilj je autentično Biće, ne škola ili učenje ili pripadanje određenoj grupaciji koja god ona bila i koliko god se ona proglašavala jedinom istinom ili jedinim putem. Takvo nešto ne postoji. To je očigledna manipulacija s ciljem skupljanja pristalica u duhovnu “političku” stranku. 

Rad na sebi ne znači striktno školu već skup učenja i ideja te načina koji teže da oslobode svijest, da joj omoguće izražaj, da transformiraju samog čovjeka, a ne da propagiraju pripadništvo određenoj ideji, školi, učenju, tradiciji, načinu, duhovnoj stranci ili duhovnom tržištu. 

Sam autor pripadao je određenim Tantričkim školama i učenjima te na kraju odbacio sve škole, učenja i pripadnost i usmjerio se na razvoj potencijala čovjeka, ali i na čovjekovu osobnu spoznaju, Realizaciju Istine izvan bilo koje tradicije ili učenja. Cilj nam je autentično Biće, ne imitacija škole ili prihvaćenog modela rasta i razvoja. Tradicije, škole, učenja, načini služe Istini i sami nisu Istina već način dolaska do nje. Cilj autentičnih učenja nisu kopije učenja u vidu ljudskih bića, sljedbenika, vjernika već autentično biće koje je Realiziralo Istinu i koje živi tu Istinu. Ako je vama kao čitaocu cilj biti imitacija škole, učenja, religije, duhovnosti nalazite se na pogrešnom mjestu. Nama je cilj Istina i izražaj Istine kroz jedinstvenost samog čovjeka te njegova osobna transformacija

Urednici stranice: 

Skip to content