Potvrđivanje uvjerenja i vjerovanja

Kategorije
Svi članci

Svakim trenutkom potvrđujemo uvjerenja koja imamo. Ništa drugo. Čim smo zapeli u potvrđivanje svog uvjerenja, moramo se sjetiti da smo u snu. Spavamo.

Mislite li da bi Istina potvrđivala svoju Istinitost?
STVARNO?

Istina nema potrebu potvrđivati samu sebe. Ona je Istina, i ona je to što ona jeste. Zašto bi potvrđivala ono što jeste?

Svi znamo, manje-više, što je to što traži potvrđivanje bilo čega. Samo san mora biti potvrđen, samo iluzija teži tome da bude potvrđena. Samo iluzija/san se trudi svim silama, na sve moguće načine, teorijama i filozofijama, tzv. uvjerljivim “činjenicama” potvrditi da je ona stvarna. Istina, s druge strane, nema šta da potvrđuje.

Ona JESTE to ŠTO ONA JESTE i to je ISTINA.

Iluzija, zabluda, san, pojava koja želi da opstane, postane bitna, zasluži vrijednost i pažnju, odigra ulogu činjenice, izbori se za svoj status u moru laži, vjerovanja, “činjenica” – kao da je činjenica istinita; činjenica je upravo dokaz jako tvrdih uvjerenja – trudi se da drugima dokaže da je ona stvarna – je li stvarno to što pokušava, ulaže napor, bori se, dokazati da je stvarno?
Ako znate Istinu, ali BAŠ ZNATE ISTINU o nečemu, trudite li se to dokazati kojekakvim činjenicama i dokazima, borbom uvjerenja i vjerovanja, sukobom sa drugima koji ne znaju istinu, imaju suprotna ili drugačija uvjerenja i vjerovanja ili PROSTO ZNATE Istinu i ne pokušavate ni na jedan mogući ili nemogući način DOKAZATI da vi znate Istinu?
Ako nadzirete, uvjereni ste, nešto ŠTO SMATRATE istinitim, tada se trudite dokazati da je to istinito, borite se za to, izlazite na megdan sa svim koji tvrde suprotno.

Što vi u stvari dokazujete?
Što, ili tko, je to u vama što se trudi dokazati istinitost?

Odgovor je jasan svima osim onima koji duboko spavaju. Samo u snu se trudite dokazati da je vaš san, sa svim izmišljenim dokazima, uvjerenjima, vjerovanjima u stvari “istinit”. Čim vidite čovjeka koji vitalno (pretjerano emotivno) dokazuje svoje “istine” bez obzira na tzv. “činjenice” koje želi da vam poturi “pod nos” znajte da pričate s čovjekom u snu. On u biti nije čovjek. On samo glumi “čovjeka sa istinom”. Istina je čista, jasna, očigledna onom koji ima otvorene oči, ne traži uvjerenja, vjerovanja, dokaze, činjenice. U stvari, Istina ne šljivi pet posto nijedno uvjerenje, vjerovanje, dokaz, činjenicu, itd. Ako ZNATE da ste čovjek – bez obzira koliko se ja trudio dokazati da ste vi u stvari “zamorac zatvoren u kavez u nekom vanzemaljskom anunaki brodu koji je u zabludi o  tome da je čovjek” – vi prosto ZNATE da ste čovjek.

Ono što gorljivo dokazujemo NIJE ISTINA, već naša vrijednost, naš stav, vjerovanja, uvjerenje, koncept ili naše subjektivno vjerovanje da je ono u što vjerujemo istina.

Ako dođete ispred mene i kažete mi bilo koju vašu “istinu” ili ti priču i želite mi dokazati da je vaša priča stvarna sve što ćete čuti od mene jeste jedna veoma prosta riječ: “Spavaš!”
I to je sve što ćete čuti od mene u vezi vaše priče, priče o bilo čemu. Mogu da glumim zainteresiranost, mogu da se pravim da je vaša priča vrijedna, ima značaj, ima smisao, ali znam da je ona samo priča, vaš san, iluzija, zabluda. ZNAM i nemam potrebu da vam to dokazujem. Ono što ću napraviti jeste da ću vas gurnuti da to i vi sami vidite. A kada vidite, tada ste u gabuli, ne prije toga. Nije bitno o čemu je priča, stav, vjerovanje, uvjerenja. Nije bitno koliko će vremena trebati da vidite san. Nije bitno hoću li to raditi brzo, polako, igrajući igru, praveći se znatiželjnim ili zainteresiranim. Nije bitno hoću li to raditi preko Modula, uživo, preko savjeta. Sve to je nebitno. Ono što je bitno jeste da ću vas gurnuti, svim silama i svim znanjem koje imam, da vidite DA SPAVATE. To je jedno što me interesira.

Svaki dokaz koji date, u koji vjerujete, svaka činjenica, mišljenje, emotivna infekcija koju iskazujete gorljivim stavom u vezi “istine” koju ste “otkrili” ili još “otkrivate” je, NIŠTA DRUGO, doli DOKAZIVANJE VAŠEG VJEROVANJA I UVJERENJA. Činjenice? Stvarno?
Ni jednu jedinu činjenicu NEMATE o BILO ČEMU osim OSJEĆAJA da POSTOJITE a to nije istina, ali je prijelazna stepenica na putu KA ISTINI. A u momentu kada RAZUMIJETE ŠTO JE TO BIVANJE, postojanje, život, u tom trenutku i “istina postojanja” će da se rasprsne i nestane otkrivajući vam ISTINU o vama samima i svim pričama koje ste pričali, čak i pričama o Bogu, Istini, duhovnosti, smislu, evoluciji, putu, itd.

DA PONOVIM i to velikim slovima da me čujete:

SVAKI DOKAZ KOJI DATE, U KOJI VJERUJETE, SVAKA ČINJENICA, MIŠLJENJE, EMOTIVNA INFEKCIJA KOJU ISKAZUJETE GORLJIVIM STAVOM U VEZI “ISTINE” KOJU STE “OTKRILI” ILI JOŠ “OTKRIVATE” JE, NIŠTA DRUGO, DOLI DOKAZIVANJE VAŠEG VJEROVANJA I UVJERENJA.

I nema veze ni sa kakvim činjenicama, dokazima ili ponajmanje ISTINOM.
Kada ZNATE Istinu, istinu o bilo čemu, PROSTO JE ZNATE i ne morate je bilo kome, bilo kada, bilo gdje dokazivati na bilo koji način, putem bilo kojeg vjerovanja ili uvjerenja, uz pomoć tzv. “činjenica” i “dokaza”. Čak i najgluplji čovjek to zna, svaka poštena baba to zna, osim vas koji dokazuju svoje vjerovanje, uvjerenje, stav, mišljenje tzv. “činjenicama” i “dokazima”. Vital koji stoji iza toga svega, vaša galama, trud i sve ostalo, upravo dokazuje SUPROTNO. Vi ne znate istinu, ne znate činjenicu, ne znate ništa od toga što dokazujete i upravo zato SVE TO I RADITE.
(Nemojte samo da mi prodajete “istinu” o tome da budite druge. To je očigledna laž.)

Sjetite se veoma jednostavne upute, krilatice, biblijskog stiha.
SPOZNAJ ISTINU I ISTINA ĆE vas OSLOBODITI.
Nekad je volim reći i u malo izmijenjenom stanju:

Spoznaj ISTINU i ISTINA će vas se OSLOBODITI. (… će se osloboditi od vas).

Jer kada spoznate što je Istina u vezi bilo čega, ono čega se Spoznata Istina oslobađa STE VI – vaša vrijednost, značaj, vaš ego, umišljenost, fantazija i jasno sve “činjenice i dokazi” zajedno sa svim uvjerenjima, vjerovanjima, konceptima, idejama, itd. Jer prva i osnovna Istina koju spoznate jeste istina o tome da spavate, da ste zaglavljeni u iluziju, zabludu i time sve što dokazujete o svijetu, zemlji, duhu, bogu, putu, smislu, istini JE SAN, ILUZIJA, ZABLUDA jer ono što to dokazuje JE SAN, ILUZIJA, ZABLUDA.
Kada spoznate ovu istinu o sebi, o svojoj percepciji, onom što nazivate “vaša svijest”, “vaš život” Istina koju ste SPOZNALI oslobađa se vas i sve u što ste vjerovali, imali uvjerenje, koncept, ideju. Jasno, to nitko ne želi. Zato žele dokazati “istine” o zemlji, univerzumu, bogu i svemu ostalom ali ne i ISTINU O SEBI i “SVOM ŽIVOTU.

Lično, to je jedino što cijenim i vrednujem u bilo kojem čovjeku. Ostalo, pa volim ja priče i bajke, ali ne vjerujem u njih i znam da su to samo priče i bajke ali ne i stvarnost.

POSTOJI STVARNOST koja je ISTINA i ona ne traži dokaz za sebe jer ONA JE STVARNOST, ISTINA.

Probudite se iz priča i bajki o sebi i svemu ostalom
Bhaerava

Print Friendly, PDF & Email

Share this post

Skip to content