Zamke na Putu – “Izazov, ispit od Boga”

Kategorije
Svi članci

Postoji jedna jako perfidna zamka u duhovnosti, religiji, a time i u Radu. Ja je zovem “dokle ćeš biti u radu?”. To je moj lični naziv tog procesa u nama, procesa na koji padne većina ljudi, nebitno kojoj tradiciji, načinu Rada ili religiji i duhovnosti pripadaju, bitno je da je to Autentično Učenje ili Tradicija ili Rad. To je jako bitno, za druge ovo ne važi, tj. njima ne govorim, iako se ovo također odnosi i na njih.
Riječ je o tome da mi nesvjesno želimo da radimo proces (padamo u zamku procesa, problema, izazova), tj. da se sukobljavamo sa tko zna kojim procesima u nama.
Recimo, kada sebi kažemo “da, da, radim s tim”, to je taj proces. Kada sebi kažemo “bitan je proces i raditi s njim, suočiti se s njim, ući u njega i raditi ga”, to znači da se identificiramo s entitetom koji radi s tim procesom (suptilni ili duhovni ego; duhovni entitet; “više” biće u “nama” i slično). Kada objašnjavamo da je “bitno da imamo izazove u životu, da se suočimo sa životnim izazovima, te da zato puštamo te procese, izazove, ‘iskustva'”, rekli smo da smo nesvjesno, suptilno poistovjećeni s procesom ili onim koji radi taj proces, suočava se, ide ili nas vuče u te izazove. To što je u pozadini procesa, to nam fali, želimo to.

Zamka je što smo nesvjesno, suptilno poistovjećeni sa procesom ili onim koji radi taj proces, suočava se, ide ili nas vuče u te izazove.

Teško je TOČNO opisati što je to, jer to se VIDI i OSJEĆA, ali pod uvjetom da nas to nije povuklo, zavezalo, identificiralo, preuzelo, obuzelo, inficiralo itd. Sve ove riječi ili nazivi govore o jednom te istom, tj. o ovom što pokušavam naglasiti.

Kada nekom kažem “koliko će dugo biti u radu?” ili “koliko još planira da radi s tim?”, znači da je zapleo u proces i proces ga kontrolira ili ja kontrolira ego / lažni “ja” centar (duhovni ego), zarobio ga je i vrti se u krug bez mogućnosti izlaza – upao je u Zakon Vječnog Kruženja ili Samskare na nivou evolutivnog Rada ili Evolutivne kretnje ka Istini, Bogu. Tom Zakonu NIJE BITNO hoćete li riješiti problem, već je bitno da on kontrolira taj proces i vrti vas izvan mogućnosti rješenja. Taj Zakon ima svoju funkcionalnu silu putem koje zarobljava onog koji je SIGURNO ili s NAMJEROM krenuo ka razrješenju – ovdje treba biti jako pažljiv kako čovjek ne bi lagao samog sebe ili opravdavao svoj nerad, a to je upravo jedno te isto, samo drugi polaritet istog tog Zakona.

Svakom čovjeku čiji je potencijal krenuo u manifestaciju, tj. krenuo da se realizira ovaj Zakon, sila tog Zakona prilazi mu “s leđa” kao neprijatelj koji se predstavlja prijateljem.

Vidio sam veoma napredne, iskrene, istinske ljude u Radu koji su PALI NA OVAJ poznati i neprijateljski trik sila ili zakona jer nisu na vrijeme vidjeli ili nisu znali za ovo.

Dok god “VI radite” s tim, to je znak lažnog centra “sebe” koji imitira Rad i “radi s tim”. Preko toga ta oprečna sila pokušava da preuzme čovjeka i najčešće uspijeva u tome. To je veoma lukava sila, ali POTPUNO MEHANIČKA SILA i ZAKON.

Kada bi znali istinu, ne biste rekli “ja radim s tim”, jer bi razumjeli da Bog vaše Duše, Biće vašeg Bića, svjesnost (božansko) Boga (svijesti) radi s tim, ALI NE I VI. Jer NE ČINITE VI, Istina to ČINI, Bog to ČINI.

Probajte zamisliti čovjeka koji vam to kaže: “radim ja s tim”; “moram da se pustim tome kako ne bih bježao i dobio izazove”, “da, da, svjestan sam procesa i radim s njim”, “da, držim se pravila i propisa duhovnosti ili religije i primjenjujem ih” i slično. I čut ćete ovaj zakon u tom odgovoru.

Rad, Vjera, Iskrenost, Istina STE VI, pod uvjetom da je Učenje (Rad, Religija, Duhovnost) palo na PRAVI CENTAR U VAMA. Tada NE MOŽETE VI RADITI PROCES, ne možete BITI U RADU, jer ako ideje Rada padaju na Istinsko u vama TO STE VI – VI I RAD ste jedno te isto.

VI, kao SVJESNO, Božansko, VI koje se kreira Učenjem, Radom, Vjerom, MOŽE UĆI U PROCES ako je to potrebno i suočiti s njim, proći kroz njega, rasturiti ga, razoriti ga SOBOM – time što je nastalo kao KRISTALIZACIJA Svijesti i Ideja Učenja, tj. SVJESNO, BUDNO VI – i to je ono što vi možete. Ali to Svjesno, Budno Ja ili Svijest ZNA što je to i ZNA što upotrebljava u tom trenju, borbi, suočavanju i nije prevareno. Može ne imati snage da riješi proces, da. Ne biti dovoljno otvoreno Istini, da. Ne biti dovoljno svjesno svog Izvora i Cilja, da. Ne biti dovoljno otvoren Božanskom, Istinskom, Bogu, Apsolutu, svom Biću, da. To je nešto sasvim drugo.

Čim pričate o tome da se vraćate u život, da se dajete svakodnevnom životu s ciljem da imate iskustva, suočavanje, da kao “ne bježite od života”, rekli ste da vas je PROCES PREUZEO i to govori ENTITET govori. Ili, onima koji ovo ne razumiju, to EGO PROGOVARA, a on ne želi da riješi proces, problem već da POPUSTI POD NJIM zato što ga taj problem i proces održava, kreira, hrani. Tj. nesvjesno govorite da NE ŽELITE DALJE I DA ŽELITE DA SE VRATITE U ŽIVOT. Razlog za to je sasvim nebitan. Sretno vam.

Znate da ne znam točne citate svetih spisa, pa ću ponovo, pomalo netočno citirati jedan dio iz Biblije: “Svakom danu njegova zla dosta”.

Ako se pod krinkom ovog ili krinkom da vam “treba suočavanje s životnim izazovima”, “životnim utiscima” vraćate u život i njegovo djelovanje, tj. potpadate pod Neutralnu Silu Života ili, laički rečeno, pod Utjecaj i Gospodarenje Života nad vama, vi ste sebe i druge slagali. Utisci, suočavanja, iskustva, izazovi koji su ZA VAS POTREBNI, nalaze se BAŠ TU GDJE STE i imate IH SASVIM DOVOLJNO ZA SVOJ RAD. Sve ostalo je laganje, fantazija, samo-hipnoza, samo-sugestija i te sile su vas preuzele – životne sile su počele gospodariti s vama, dok vi lažete sebe i kažete “da, da, ja radim s tim”, “ja i dalje radim na sebi” i slično. Žao mi je, ali vi ste odavno NAPUSTILI RAD, VJERU, DUHOVNOST, ISTINU.
Da niste, to bi vam bio upravo IZAZOV koji morate riješiti, jer to je “zlo tog dana” koje vam je potrebno. Druga “zla” vam ne trebaju.

Ne mogu puno pričati o drugim učenjima i načinima jer ja radim ovaj način koji radim. Znam da je isto u svim učenjima, načinima, školama jer PUT JE ISTI ZA SVE. I NEMA drugačijeg Puta. Postoje načini, škole, učenja, ali NE I PUT. No, da bih poštovao ljudsku aroganciju, samovolju, umišljenost, fantaziju i oholost bez diranja njihovog duhovnog, religioznog, ezoteričnog smetlišta, mogu pričati samo o smetlištu kroz koje sam ja prolazio ili prolazim. Jer sve do potpunog Oslobođenja prolazimo kroz ta smetlišta ili močvaru.

Izazovi koji vas povuku, problemi koji vas zaposjednu obično nastaju jako rano i kod naprednijih ljudi oni se pojavljuju prvim korakom na Putu. S tim da ne moraju biti i najčešće NISU VIDLJIVI vašim očima ili vašem vidu ili Svijesti. Kada to postane nepremostiva prepreka, sama riječ kaže – nepremostiva je. Obično ignoriramo upozorenja koja dobivamo, povlačimo se ZADRŽAVAJUĆI PROBLEM u najdubljem sebi ili ego-centru jer ON JE NAŠ SMISAO ŽIVOTA, TO SMO MI, mi kao lažni ego-centar. Drugim riječima, to je stub našeg lažnog ja ili lažne ličnosti, problem koji moramo razriješiti i sav Rad nas priprema za to.

Ispred ISTINE ili BOGA moramo stati goli, ogoljeni.

Znam, svi dođemo do toga jer to je, recimo to tako, UZROK vašeg života, to je POKRETAČ sveg vašeg života, ali i vas samih kao čovjeka, lažnog ili nestvarnog “ja” ili ego-centra. I nitko to nije prošao a da nije morao “skinuti svu odjeću za sebe”, tj. ogoliti se. Jer ta “odjeća” ili drugim riječima lažna ličnost i time lažno ja, smo upravo mi kao san, lažni entitet. Sve “haljine” ili “odjeću” morat ćete pocijepati i skinuti sa sebe i ispred Istine stati POTPUNO GOLI – to je način prolaska tog problema. Kada je problem postao akutan, više se ne može ignorirati; to je trenutak samo-suočavanja ili suočavanja ISTINE u vama s NEISTINOM u vama. I tu se gleda TKO ĆE PROĆI, a tko ne. I time, nitko nije izuzet, jer svaka razina ima svoje SKORO nepremostive izazove.
Ono što nas provlači kroz te izazove i probleme je naša OTVORENOST i ISKRENOST ili ISTINITOST u dijelu koji jedino to i može, a to je ISTINSKO JA ili Božanska Duša u nama. Ako to nemamo, ako nemamo u tome osjećaj da pripadamo IZVORU, da smo SIN BOŽJI, SIN ISTINE, žao mi je gospodo. Vaš Put se završava. A znam i vidim da mnogi padaju na tome jer ne razumiju što im se dešava ili nemaju “uši” i ne čuju što im se govori.

Glavno oruđe koje ego-centar ili lažno ja ima, jeste samovolja, priča, fantazija te hipnoza i sugestija putem koje djeluje, ucjenjuje, obuzima čovjeka.

Isto tako, kada je čovjek u Ujedinjenom Stanju, postoje njegovi “demoni” ili “demoni” koji djeluju na njega i on mora paziti da ne padne pod njihov utjecaj. A jako često on misli da je to istina, božansko, da dolazi od Boga te slične nebuloze.

Postoji još jedan način kako ta sila djeluje na čovjeka. Opasniji od ovog gore opisanog.
Njega bih mogao izraziti u stilu: “to dolazi od ‘Višeg'”; “to dolazi od Boga”; “to je ispit Boga za mene”.
LAŽ, laž, laž (i sve što je uključeno u to).

BOG/ISTINA/BIĆE/APSOLUT NE DAJE IZAZOVE, ISPITE, NITI NAS GURA U TO.

Impuls od Boga ili Istine dolazi uvijek čist, jasan, jednostavan, a svi procesi su trenja života, nas samih, našeg ludila i naših demona i NEMAJU VEZE SA VIŠIM ILI BOŽANSKIM ILI ISTINITIM.
Božansko ili Istina te naša težnja ka tome može izazvati proces u nama da se suočimo sa nepremostivom preprekom, ali ta prepreka i trenje NEMA VEZE s tim što govorimo, već SAMO SA NAMA i našom samo-hipnozom. Povjerenje je ključ. Ali ako vas povjerenje kojim se dičite isključi iz Rada, Učenja, Škole, iako se volite “udarati u grudi” s povjerenjem, onda je riječ o NE-POVJERENJU, jer povjerenje vas NE ISKLJUČUJE IZ UČENJA, BOGA, ISTINE, već vaša samovolja, tj. ego-centar. ZNAM!!!

Prosto je to vidjeti kada niste pod hipnotičkom silom ili zakonom. No kada to gospodari vama, to ćete nazvati bilo čim, vidjeti na pogrešan način i… “putuj igumane”, tj. zbogom.
Stotine je zamki na Putu. A samo jedan način izlaska iz njih. Sve drugo je samo-opravdanje, samovolja, hipnoza sila koje su nas preuzele.

Istina, Božansko je NAŠA BIT, DUŠA NAŠE DUŠE, BIĆE NAŠEG BIĆA. I ono nas NIKADA NE GURA u bilo kakav izazov, proces, problem. ONO JE RAZRJEŠENJE izazova, problema, procesa. Povjerenje je ono što nas s tim povezuje. Iskrenost je njegov jezik. Otvaranje je njegova funkcija i proces.

Sve ostalo, što god rekli, mislili ili osjećali je ZAMKA sna, filma, procesa, demona, vraga, neistine, lažnog “ja”.
Ove zablude su jako česte u svim učenjima. I jako se rijetko o njima govori. A još je rjeđe da u tom trenutku netko čuje što mu se govori. Kada samovolja i hipnotičke sile preuzimaju ili preuzmu čovjeka, njegov SLUH je prvo što se isključuje (emotivno čuti), a zadnje je VID (svjesno vidjeti o čemu se radi).
Istina, Božansko traži SVIJEST (vid) i duboko EMOTIVNO povjerenje (sluh) ili EMOTIVNU SVIJEST da biste mogli čuti i vidjeti što vam govori ili pokazuje. A oprečne sile će prvo na to da udare. Jer kada ste GLUHI i SLIJEPI, ostavljeni ste vlastitoj snazi, a svi znamo što se tada dešava. Mi SAMI SEBE isključujemo iz POMOĆI Istine ili MILOSTI Istine ili Boga, kako god to želite nazvati.
Bog ili ISTINA nema veze s tim. Kao što nema veze ni sa bilo kojim problemom, izazovom, procesom. Ako je Bog ili Istina NA VAŠOJ STRANI, vi ste prošli proces, prepoznajete zamku i ne padate na priču oprečnih sila. Jer Istina, Bog je JASNOĆA, POVJERENJE, DUBOKI INTIMNI OSJEĆAJ DODIRA ILI SJEDINJENJA – osmjeh na licu ratnika dok vitla mačem, cvijet u pustinji, lopoč u močvari, povjerenje i znanje da ON JESTE u VAMA i On je VI kao vaše istinsko najdublje sopstvo, duša, biće, svijest. Takav umire s osmjehom na licu.

Otac nikada ne šalje izazove. Šalju ih oprečne sile, gospodari ovog planeta, ovog nivoa sna, naš ego ili lažno sopstvo, i ako smo pali na tu priču, nismo bili u kontaktu s Ocem (lično, Boga zovem Ocem jer mi je taj naziv bliži, emotivniji, osjećajniji – ne, ne imitiram Isusa). Kada znam ISTINU, to je povezano sa Sviješću. Kada osjećam ISTINU, tada mi je to emotivno i to je Bog (Otac) u tom trenutku. U svijesti je ISTINA. U biti, jedno te isto.

Da probam još malo pojasniti. Recimo da se nalazimo pred nekim izazovom, a on je uvijek JAKO LIČAN, i osjećamo Istinu u sebi, Božansko u sebi. Ako je to jako, taj osjećaj povezanosti, povjerenja, predaje Božanskom ili Istini, onda nam sam problem izgleda jako smiješan, očigledan. VIDIMO ga i ZNAMO ŠTO JE ON. Ne miješamo ga sa tzv. “izazovom koji nam Bog ili Biće ili Istina šalje”. Jasan nam je, jasna nam je oprečna sila, jasno nam je što IZAZIVA, jasan nam je protivnik, neprijatelj. Jer nam naša povezanost sa Božanskim, Istinskim TO POKAZUJE – a to je upravo ovo: Bog ne šalje izazove. Ali ako padnemo na priču o izazovima, ako nas to povuče, mi ćemo egoistično (samovoljno) zaključiti da se moramo boriti s tim, da moramo pobijediti zarad “slave Boga” ili se dati tom izazovu KAKO BISMO RASLI itd. I to je znak da nas je ta oprečna sila povukla upravo putem njenog najvjernijeg sluge, našeg ego-centra, ličnosti, lažnog ja, jer to je kreacija oprečne sile.
Bog NE ŠALJE IZAZOVE. Naš ego-centar, potisnuto, ono što smo njegovali u sebi i nismo razriješili, ono s čim se nismo suočili i vidjeli što je to niti smo to namjeravali, ono u vezi čega smo lagali – TO je poslalo izazov, problem, priču, bajku, laž itd. I mi smo već PRIJE TOGA pali na to, a CIJENA padanja je samo CIJENA koju sada PLAĆAMO pod tko zna kojim opravdanjem.
To nema veze ni sa Istinom ni sa Bogom, već samo s našom samovoljom, laganjem, hipnotičkom silom itd.

Dolazi vrijeme razdvajanja kukolja od žita. I to manje-više svi osjećate. Što ćete biti, do vas je i vašeg znanja i osjećaja.
Unutar Rada i Duhovnosti, ali i Religije, dolazi isto to razdvajanje. I bit će BRUTALNIJE od razdvajanja svjetovnih ljudi. Što ste viši na duhovnoj stazi (recimo da to postoji, a ne postoji), to će izazov koji će oprečne sile uputiti prema vama biti jači; ili, kako to u Radu kažemo, to će Generalni Zakon JAČE I INTENZIVNIJE djelovati na vas s ciljem skretanja i odbacivanja Istine. I tu vam nitko ne može pomoći. Može vam pomoći samo ono što ste naučili i spoznali, AKO STE naučili i spoznali, a to će nam pokazati vrijeme koje dolazi. Vaš pad će biti brutalniji i potpuniji od onih koje nazivamo “svjetovni ljudi” ili “ljudi od ovog svijeta”.
Nitko nije izuzet, čak ni probuđeni i budni i njihovi izazovi tih oprečnih sila bit će jači i brutalniji nego za druge u Radu i Učenju. Samo potpuno Spašeni ili Oslobođeni su izuzeti tih izazova, a njih možemo nabrojiti na “jednu ruku”.
Puno toga nisam rekao i neke zamke nisam spomenuo, jer ovo bi bila knjiga, a ne tekst za sajt. Puno je suptilnih razina djelovanja na nas, utjecaja i slično. Ali znam da ovo važi za sve na PUTU i u svim učenjima ili školama.
Razmislite o ovome.

Toliko. I čuvajte se. Pamet u glavu.
Bhaerava

Print Friendly, PDF & Email

Share this post

Skip to content