Čovječanstvo, rat, utjecaji na čovjeka

Kategorije
Svi članci

U odnosu na promjenu stanja čovječanstva ili težnje da čovječanstvo doživi određenu promjenu, kao recimo da ne ulijeće tako lako u ratne sukobe, ili određenu globalnu patnju i slično, moramo uzeti u obzir koja je svrha čovjeka i prirode na ovoj planeti. A da bi to uzeli u obzir moramo znati zašto je čovjek stvoren, zašto postoji priroda i životinjski svijet (s tim da za trenutak zanemarimo činjenicu da je i čovjek životinja, tj. vrsta životinjskog svijeta). Ne želim da ulazim u detalje jer tih detalja ima oko nas u različitim literaturama i možete sami istražiti ovo polje.

Čovječanstvo, u odnosu na bliži kozmički svijet, služi tom svijetu kao osjetljiv živčani završetak. Ono prima veoma suptilne supstance koje dolaze od planetarnog svijeta ka zemlji, ali i služi i tome da odašilje određene supstance i vibracije ka planetarnom svijetu.

Time, planetarni svijet – planete sunčevog sistema – su one koje određuju određena stanja, raspoloženja, aktivnosti čovječanstva. Najgrublji primjer toga jeste da kada se dvije planete približe jedna drugoj između njih se stvara određeni pritisak zbog trenja i djelovanja sila i vibracija koje planete stvaraju same po sebi. Te vibracije i sile moraju da se apsorbiraju kroz cijeli sunčev sistem i one dolaze do svake planete sunčeva sistema. Na zemlju oni prolaze kroz čovječanstvo. Sama zemlja ne može da primi planetarni utjecaj i zbog toga na njoj postoji priroda kakvu poznajemo zajedno sa čovjekom. Jasno, sada neću ulaziti u to koji dio atmosfere je povezan sa čovjekom, koji dio sa životinjskim svijetom, a koji sa biljnim svijetom, to nas ne interesira za sada.

Organski život je osjetljivi organ putem koje Zemlja prima utjecaje Planetarnog sistema, sunca, mjeseca, ali i kozmičkih zračenja drugih Sunaca i slično.

U skladu sa gornjim primjerom možemo se prisjetiti kako izgleda kada se mimoilazimo sa nepoznatim čovjekom, recimo u nekoj uskoj ulici, i prisjetiti se onog što doživljavamo u tom trenutku. Emocije, misli, senzacije, procese, i slično. To isto doživljavaju i planete u trenutku mimoilaženja, međusobnog utjecaja, itd. Sve to se putem „kože“ Zemlje sprovodi u Zemlju a ta „koža“ Zemlje je Organski život planete – biljke, životinje i ljudi. Svaki taj dio u Organskom životu planete prima i odašilja određene utjecaje.
Ovo je ujedno opis zatvora u kojem se čovjek nalazi, jedan od aspekata zatvora. Zato čovječanstvo ne može biti drugačije od ovog kakvo je sada. Drugim riječima, ČOVJEK NIJE NAPREDOVAO, EVOLUIRAO osim kroz tehnologiju. On sam, kao ljudsko biće, kao svijest ljudskog bića NIJE EVOLUIRAO niti evoluira jer takvo kakvo jeste ČOVJEČANSTVO ZADOVOLJAVA SVE POTREBE PLANETE ZEMLJE i ona ne čini impuls za evolucijom svijesti čovječanstva. Da bi se to desilo morala bi se promijeniti sama atmosfera Zemlje pod utjecajem ili pritiskom ili Sunca ili Mjeseca ili pod zahtjevom Planetarnog sistema zarad koristi rasta i razvoja Planetarnog Svijeta.
Zbog toga sve fantazije koje govore o „podizanju“ ljudske svijesti na kojekakve dimenzionalne razine prosto su fantazije, ugodne i poželjne željice, emotivne projekcije. No, s druge strane omogućeno je „bjekstvo“ određenom broju ljudi. Jako ograničenom broju ljudi.

Drugim riječima, određeni broj ljudi MOŽE da razvije, ILI IMA DOPUŠTENJE da razvije, ono što im je potrebno da imaju zarad daljnje evolucije ili manifestacije ili kratko rečeno zarad bjekstva iz ovog zatvora.

Duhovnost i religija su trebale osigurati ovo mogućnost. TREBALE, što ne znači da jesu. Ako čovjek razumije ovu sferu utjecaja i mjesta čovječanstva a time i čovjeka kao pojedinca – ovdje ne uzimam u obzir kolektivnu svijest čovječanstva, a mi kao pojedinac smo izraz te kolektivne svijesti, jer to je posebna kategorija – tada on može proučiti ove utjecaje, načine na koji oni dolaze na Zemlju, načine na koji ti utjecaji djeluju na svijest čovječanstva a i pojedinca i uz pomoć određenih načina on može da se izvuče iz tih utjecaja ili sebe stavi pod određene više utjecaje i time ti viši utjecaji izvlače čovjeka iz utjecaja kojima cijelo čovječanstvo robuje. Ujedno, to je ideja Boga, Božanskih Utjecaja, Božje Volje i slično, ali pogrešno razumljena ili pogrešno dana.
Magijsko-okultni sistemi rade putem probiranja, da tako kažem, Planetarnih utjecaja, time svi ti sistemi se nalaze pod utjecajem Planeta i Mjeseca i dalje od toga oni ne mogu da idu. Duhovni sistemi se nalaze pod utjecajem Sunca. Utjecaj Sunca u čovjeku je jasan, ujedno čovječanstvo je stvoreno od Sunca jer Sunce u prenesenom značenju označava mentalni dio u ljudskoj svijesti ili ti elektro-magnetski dio njegove svijesti i energije. Upravo, kao što ni Sunce ne može da primi utjecaje Višeg Svijeta – ostalih Sunaca, Galaksije, centra Galaksije ili drugih Galaksija ili Svih Svjetova (Sve Galaksije ili cijeli univerzum) – zbog toga što Planetarni sistem svojim kretanjem te silama i vibracijama BLOKIRA tu utjecaje te i samo Sunce ovisi o primanju utjecaja putem Planetarnog Sistema na isti način ni Zemlja ne može da primi utjecaje koji su joj potrebni za njen rast i razvoj. Isto to sve imamo i mi u svojoj „kozmičkoj cjelini“ tijela, uma i duha. Greška koju činimo jeste u tome što mislimo da smo mi „posebni“ i „izuzeti“ tih kozmičkih zakona. A to je dio sila i hipnoze koji djeluju na čovjeka i čovječanstvo.
No, onaj koji prouči te kozmičke zakone, koji zna kako to djeluje i zbog čega to djeluje DOBIVA MOGUĆNOST da se izvuče. Ali, kao što rekoh, riječ je o pojedincima ili malim grupama ljudi.
Ujedno, religiozni post upravo služi tome da se čovjek izolira od određenih planetarnih utjecaja u određeno vrijeme ili trenutak u kojem se dešava kruženje ili djelovanje tih utjecaja u planetarnom sistemu. Problem sa tim jeste naš kalendar i zaboravljeno znanje o postu. Ovo što se danas daje a povezano je sa tim poprilično je zbrkano i nema veze sa onim što je dato u davna vremena.

Ta aktivacija agresije i slično kod vegana i vegatarijanaca ima određenu svrhu

Cilj, recimo vegetarijanstva i veganstva, je upravo izbjegavanje ovih utjecaja ali tu imamo jedan veliki i teško zanemariv problem. To je čovjek koji je vegetarijanac ili vegan. On je problem jer on nije razvijen, nije slobodan, nije svoj gospodar i to ovu ideju prosto „baca u smeće“ kao bezvrijednu. Prestanak jedenja mesa znači prestanak primanja određenih utjecaja koji utječu na bića sa emotivnim umom – da, životinje imaju emotivni um, tj. imaju dva uma, toliko o duši u životinjama i mišljenju da one nemaju duše (da, čak i biljke imaju dušu i to se lako dokaže, pod uvjetom da znate što je to) – ali to ne znači ništa ako naš emotivni um nije pročišćen i nije pod kontrolom/gospodarenjem. Drugim riječima, ako ste vegetarijanac i mislite da ćete izbjeći određene utjecaje putem toga, pod uvjetom da to znate a rijetko koji vegetarijanac zna o čemu se radi, a niste ovladali svojim emotivnim umom ono što će se desiti jeste devijacija emotivnog uma što će biti očigledno kroz agresiju, pravednički bijes, projekcije na druge, krivnju drugih ali i krivnju samih sebe, preuzimanje vaše svijesti putem emotivnog uma i negativnih emocija i slično i to će generalno da utječe na vašu svijesti i umjesto evolucije doživjet ćete degradaciju i devijaciju što je očigledno kod većine vegetarijanaca i vegana. Ta aktivacija agresije i slično kod vegana i vegatarijanaca ima određenu svrhu, a ne bih o njoj u ovom trenutku, no radi se o primanju viših elemenata energije na negativan način, što blokira unutarnju evoluciju, ali kao što rekoh ne bih sada o tome.
Meso s druge strane, kod čovjeka koji ne kontrolira svoj emotivni um, daje određenu vibraciju koja zadovoljava potrebu za energijom i vibracijom svakodnevnog čovjeka i hrani „agresivni“ dio u tom čovjeka te ga na taj način smiruje i dovodi u ravnotežu. Kod vegetarijanaca to nije slučaj, no čak i vegetarijanci su u boljem položaju od vegana jer primaju određene vibracije i supstance kroz hranu životinjskog porijekla, tj. kroz jaja, ribu (ako jedu), mliječne proizvode, itd.
Vegetarijanstvo je idealno za Duhovnost, ali ono ne znači da ćete biti duhovniji jer ste vegetarijanac. To bi značilo da živite u nekom manastiru, ašramu i slično, da radite kao „konj“ na sebi, da imate kontrolu nad emotivnim centrom ili umom, da je vaša svijest već promijenila svakodnevnu percepciju, da imate novi centar u sebi, da primate više utjecaje i da možete da se „hranite“ utiskom, itd. A to nije slučaj u duhovnosti i religiji. Nije, jer oni kriju istinske izvore i ono o čemu se zapravo radi i što sve ono u religiji i duhovnosti znači.
Dodatni problem sa religijom i duhovnošću (onom koja radi sa emotivnim umom i samo sa emotivnim umom – razni vjerski i bhakti pristupi) jeste što oni koriste fantaziju zarad izvlačenja od određenih utjecaja. Iako je riječ o pozitivnom korištenju fantazije ta fantazija na kraju, ako se ne ode dalje od nje, biva novi zatvor, tj. čovjek dalje ne može da napreduje i ostaje zaglavljen u toj fantaziji, tj. kako bi to rekli samadhi ili osjećaj sjedinjenja proizveden je radom emotivnog uma i njegovom fantazijom o Bogu te time to postaje prepreka u određenom trenutku. No, neću previše o ovom da govorim. Stari sistemi iz kojih je nastala današnje religija i duhovnost imali su izlaz i ovoga, ali današnji sistemi nemaju.

Da se vratim na utjecaje i čovječanstvo.
Sila čovječanstva – ili ti svijest i energija čovječanstva – stvorena je zarad određene svrhe koja je mnogo šira od ove o kojoj sada pišem. I samim tim ta svrha ne dopušta razvoj čovječanstva iznad određenog nivoa osim u slučajevima pojedinca ili manje grupe čovječanstva. Čak i u povijesnim zapisima imate zapise o naglom nestanku određenih grupacija čovječanstva, i ni pored veoma napredna nauke još uvijek nije jasno što se tu točno dešavalo.
Rat, nepogodne, nesreće, čak i bolesti često su povezane sa upravo ovim utjecajima o kojima ovdje govorim. Recimo baklje sa Sunce ne utječu samo na električne uređaje već i na dio naše elektro-magnetske svijesti kroz koju smo povezani sa Suncem. Djelovanje Mjeseca povezano je sa našim nižim emocijama, tj. svakodnevnim emocijama i ono utječe na te emocije, što je očigledno tokom mijena Mjeseca. Također, evidentno je da određeni „sudbinski“ događaji su povezani sa Planetarnim Sistemom kako pojedinačno tako i generalno na cijelom čovječanstvu. Tome je služila drevna astronomija i astrologija. Današnja astrologija je samo blijeda kopija te drevne astrologije ili astronomije ili proučavanje sunčevog sistema i susjednih sistema jer se naše Sunce nalazi pod utjecajima ostalih Sunaca u njegovom okruženju.

Da, rat se, recimo, može izbjeći. No, morali biste biti na nivou, manje-više Biblijskog prikaza Apostola.

Na tom nivou svijesti. Pod uvjetom da ih ne shvaćate sentimentalno i religiozno – tj. kroz fantaziju jer svaki Apostol ima točno značenje unutar čovjeka i odnosi se na točne kvalitete svijesti. Tj. drugim riječima morali biste biti BUDNO BIĆE, a to je specifična razina svijesti koja je jako rijetka na ovoj planeti, jer i količina tih ljudi je ograničena kozmičkim zakonima i Suncem.

Da bi čovjek ili čovječanstvo dobilo ovu mogućnost – recimo izbjegavanja rata a to je najmanji problem ima i većih – ono mora da odbaci lažnu ličnost ili ti tzv. „ego“.

Drugim riječima, „ego“ iako je ovo pogrešna riječ ali koristite je zato ću je i ja koristiti, čovjek mora da odbaci lažni centar u sebi. Što je, praktički, trenutno, nemoguće.

Glavne karakteristike „ega“ ili lažnog centra „ja“ u nama su fantazija, laganje, negativne emocije, projekcije, mnoštvo malih „ja“ ili mehanizama, unutarnje pridavanje značaja ili samo-dopadljivost, samovolja, sugestibilnost, podložnost hipnozi (što je najbolje vidi kod hipohondara), fiksacija, fanatičnost kao zloupotreba seksualne energije kroz emotivni i intelektualni um, osjećaj sebe putem tijela, itd.

Ako malo bolje pogledate što religija i duhovnost priča, a duhovnost je izraz religije samo to duhovnjaci ne žele da priznaju, uviđate da u religijama imaju točne upute kako da se ovo nadiđe. Jasno, duhovnost je određena vrsta pada religije a ovdje pod tim ne mislim na današnju religiju već na drevnu izvornu religiju. Time, mišljenje duhovnjak da su iznad religije posljedica je fantazije, laganja, projekcije, nepoznavanja istinskih religija ili izvornih religija, umišljenosti, samodopadnosti, samovolje, itd. Duhovnost bi bila neka vrsta derivata već degradirane religije. Ali ni to nije naša tema, zar ne?
Prije svega, ono što je potrebno bilo kojem čovjeku a time i čovječanstvu jeste da se ono probudi iz stanja opijenosti. Što je praktički nemoguće. Jer za to mu je potrebna svijest o sebi, svom položaju, poznavanju, neću reći kozmičkih zakona jer to je očigledno, već ovih običnih, da tako kažem, Zemaljskih Zakona jer i oni su odraz Kozmičkih Zakona. Čak i čovjek sam po sebi je odraz Kozmičkih Zakona i to se uviđa kada se čovjek upozna. „Upoznaj sebe“.

Kada kažemo „svijest“ ne mislimo na svijest koju svakodnevno imamo jer to NIJE svijest, to je NESVIJEST.

Svijest je moguća ali u jako kratkim intervalima, a ti intervali se kroz Rad, Religiju, Duhovnost i slično trebaju produžiti i poboljšati. Kvaliteta i kvantiteta. Što bi znači da ako čovjek ima Svijest tada on uviđa da ono što je do tada smatrao „sobom“ ili „svojim“ nije njegovo i može da se od toga odvoji. I to je prvi korak. Ako to može on može da spriječi rat.
Ako razvije ostale kvalitete on može da promijeni putanju koja vodi ratu, vrati određene utjecaje koje Planetarni Svijet, Sunce, Mjesec i Zemlja trebaju – ne da prevari već da stvarno omogući te utjecaje ali bez rata – i da sprovede druge utjecaje koji su također potrebni zarad cijelog sistema u kojem se nalazimo i zbog kojeg smo stvoreni.
I složit ćete se sa mnom, to je trenutno nemoguće. Ono što je moguće jeste da se pojedinci izvuku. A to znači da vi sami možete raditi na ovome i razumjeti i izvući se od utjecaja koji se trenutno nalaze oko nas. NIJE TEŠKO, lako je. Ali taži napor i znanje.

Ono što je zanimljivo i slaže se sa mnogim „teorijama zavjere“ ali je očigledno da ti ljudi to ne razumiju, i može se naći na nekim mjestima na Zemlji, jeste da kada bismo imali 500 000 miliona BUDNIH LJUDI to bi bilo dovoljno za ovaj „posao“ zbog kojeg smo stvoreni. Sada, tu je problem. NE POSTOJI 500 000 miliona ljudi koji su BUDNI. A oni koji se ufuravaju da pripadaju tim ljudima, kao recimo bogate i slavne familije, oni ni nisu ni svjesni, a kamoli budni. Ta priča o 500 000 miliona BUDNIH ljudi ili barem SVJESNIH ljudi je istinita ali pod uvjetom kojeg samo ovdje spomenuo. Ovako, to je izvitoperena priča, lažna priča, igra moćnika i luđaka a naročito onog što nazivamo u Radu „hasnamusom“ tj. ljudi koji su spremni da gaze po mrtvima kako bi postigli svoje devijantne i izvitoperene ciljeve. Što je trenutno slučaj na zemlji.
Također, cifra od 7 ili 8 milijardi ljudi ima svoju svrhu, ali to možda u nekom drugom tekstu kada budem raspoložen. Jer i to nije bez svrhe i bez smisla. Riječ je o nadomještanju kvalitete utjecaja i svijesti putem kvantitete.

Sam za sebe čovjek ne postoji. Ako želi da se izvuče mora poznavati barem ovo što sam ovdje napisao. To je uvjet. Čovjek mora postati svjesno biće, a ne imitacija svjesnog bića što je trenutno slučaj. Jer naša svakodnevna svijest samo imitira svjesnost. Bez toga, mi smo samo aparat koji služi određenoj svrsi viših sistema.
Sve ovo što sam opisao imate u svim religijama, duhovnostima i slično, čak i u dobro razrađenog „teoriji zavjere“ ali tu su te ideje izvitoperene, pod utjecajima fantazije i projekcije, i slično. Oni su dati kroz priče i parabole koje se danas previše bukvalno shvaćaju. A one nisu bukvalne. One su kao bajke koje se daju s ciljem određenog razvoja umova i razumijevanja na nižem nivou svijesti.

Toliko.
Uživajte
Bhaerava

Print Friendly, PDF & Email

Share this post

Skip to content